Bank Żywności w Łodzi.
« Wróć

Fundusze Europejskie na Pomoc Żywnościową 2021-2027 – Podprogram 2023

W ramach Podprogramu 2023 przekazywane będą paczki żywnościowe składające się z następujących artykułów:
???? Produkty warzywne i owocowe:
  • Groszek z marchewką
  • Koncentrat pomidorowy
  • Dżem truskawkowy
???? Produkty zbożowe:
  • Makaron jajeczny świderki
  • Mąka pszenna
  • Kasza jęczmienna
  • Płatki owsiane
  • Herbatniki maślane
???? Produkty mleczne:
  • Mleko UHT
  • Ser podpuszczkowy dojrzewający
???? Produkty mięsne i rybne:
  • Szynka wieprzowa mielona
  • Szynka drobiowa
  • Pasztet wieprzowy
  • Szprot w oleju
???? Tłuszcze i cukry:
  • Olej rzepakowy
  • Cukier biały
???? Dania gotowe:
  • Fasolka po bretońsku
Działania Towarzyszące
Oprócz dystrybucji żywności organizowane są również działania towarzyszące, takie jak warsztaty edukacyjne dotyczące zdrowego odżywiania, niemarnowania żywności oraz zarządzania domowym budżetem.
 
Organizacje zainteresowane dystrybucją darów żywnościowych na terenie Województwa łódzkiego, zapraszamy do kontaktu z naszym Bankiem Żywności. Szczegóły programu znajdą Państwo w zakładce FEPŻ 2021-2027